Sabima er årets gavemottaker

Årets Varmere Våtere Villere-pris ble tildelt Mads Nyborg Støstad og Bård Tufte Johansen i NRK for deres nyvinnende dokumentasjon, metode og engasjerende formidling knyttet til nedbygging av norsk natur. Juryen valgte miljøorganisasjonen Sabima som mottaker av pengegaven på 50.000 kr som blir delt ut i forbindelse med prisen.

åpningen av Klimafestivalen 13. mars ble Mads Nyborg Støstad overrakt prisen, og holdt årets «Festivalforedrag».

Videohilsen fra Christian Steel, generalsekretær i Sabima

Premien var en gave på 50.000 som skal gis videre til en organisasjon eller formål som arbeider med miljø- eller klimatematikk. For å ivareta sin journalistiske uavhengighet ba NRK juryen om å velge hvilken organisasjon som får tildelt gaven i år.

Juryen la spesielt vekt på at årets pris var tildelt personer som jobbet med å belyse nedbyggingen av norsk natur, og valgte å videreføre dette fokuset i valget av gavemottaker. I år ble det derfor Sabima som mottar gaven.

Sabima er en miljøorganisasjon som jobber for å stanse tapet av naturmangfold. De arbeider både med å spre kunnskap om økologiske sammenhenger, og med å foreslå politiske løsninger. Sabima jobber spesielt med den mest truede naturen, og de største driverne av problemet.

Sabima har også bidratt med fagkunnskap i forbindelse med det journalistiske arbeidet som ble gjort av prisvinnerne Mads Nyborg Støstad og Bård Tufte Johansen.

 
Vi i NRK var ikke med på å avgjøre hvem som skulle få prispengene og visste ingenting før det ble annonsert på scenen i Bergen. Men det var et hyggelig sammentreff at det ble Sabima, for fagfolkene i Sabima er blant de mange som raust har satt av tid til å hjelpe oss journalister i researchfasen i både «Norge i rødt, hvitt og grått» og «Oppsynsmannen». Sånn sett ser jeg også på dette som en liten hyllest til alle fagfolk der ute som hjelper oss journalister å formidle viktige ting i samfunnet, ofte uten at innsatsen deres synes i offentligheten.
— Mads Nyborg Støstad

Juryen for Varmere Våtere Villere-prisen 2024 bestod av Anders Bjartnes (Energi & Klima), Tore Furevik (Nansensenteret), tidligere vinner Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Siren Sundland (Sparebanken Vest).

I 2023 var det Natur og Ungdom som fikk gaven, tildelt av Varmere Våtere Villere-prisvinneren for 2023, Anja Bakken Riise.

Next
Next

Samlet Sammen Snakkende