Gratulerer til årets vinner Anja Bakken Riise!

Varmere Våtere Villere-prisen skal hedre personer som beriker den offentlige samtalen om klimakrisen og hvordan vi løser den. Prisen skal gå til en person som har utmerket seg som formidler av klimaforskning og -kunnskap, eller som uredd har deltatt i viktige debatter om klimaspørsmål.

Anja Bakken Riise vinner den første Varmere Våtere Villere-prisen og fikk i dag overrakt prisen fra H.K.H. Kronprins Haakon på den offisielle åpningen av Varmere Våtere Villere 2023.

Hun har de siste årene gjort seg bemerket som en veldig viktig stemme i det offentlige ordskiftet.  Hun deltar uredd og engasjert i den offentlige samtalen på mange arenaer, selv om klimadebatten ofte er polarisert og det kan være ubehagelig å stå i front. Hun er en god rollemodell for andre.

Hun har bidratt til å belyse svært mange viktige temaer, alltid med et faglig og faktabasert grunnlag. Hun har vært med å sette store og viktige sider ved klimasaken og forbruket vårt på agendaen. Dette har i ettertid ført til konkrete politiske tiltak.

Hun viser at vi alle kan gjøre våre bidrag og inspirerer til handling, både som forbrukere og som deltakere i demokratiet. Hun har blitt en stemme å regne med, og er en viktig ressursperson for beslutningstakere.

Premien var en gave på 50.000 som prisvinneren får gi videre til en organisasjon eller formål som arbeider med miljø- eller klimaspørsmål, samt et tresnitt av kunstneren Ludvig Eikaas til prisvinneren.

Anja holdt en lengre tale hvor hu blant bemerket viktigheten av å organisere seg, men også hvor mye enkeltmenneskets engasjement kan bety for å få store strukturelle endringer på plass.


Anja gav pengegaven videre til Natur og Ungdom.

Previous
Previous

Hva synes du om Varmere Våtere Villere 2023?

Next
Next

Festivalappen er klar!