Varmere Våtere Villere oppretter egen redaksjon

Festivalen styrker laget og har opprett en egen redaksjon. Redaksjonen vil jobbe tett sammen med administrasjonen og ansvarlig redaktør, festivalsjef Vilde Blomhoff Pedersen. Dette gjøres for å kunne styrke festivalprogrammet ytterligere, og sørge for et bredt, variert, interessant og innholdsrikt festivalprogram.

Redaksjonen for Varmere Våtere Villere 2024 består av Anne Karin Sæther, Geir Ramnefjell, Lars-Henrik Paarup Michelsen og Gudrun Sylte.

Her kan du bli bedre kjent med redaksjonen vår:

 

Foto: Eivind Senneset

 Lars-Henrik Paarup Michelsen

Hva jobber du med?

Jeg er daglig leder i den grønne tankesmien Norsk klimastiftelse. Fra vårt hovedkontor i Bergen jobber jeg med å kunnskap om klimaendringene og energiomstillingen.

Hvilket klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Akkurat nå er jeg veldig opptatt av det som skjer i EU av omfattende lov- og regelverksendringer på klimafeltet. Her gjelder det å følge med, for dette vil også få konsekvenser for Norge og norske interesser.

Hva ser du frem til med å jobbe med programmet?
Jeg ser veldig frem til å være med å lage et festivalprogram som er langt mindre forutsigbart enn det man ofte møter på når man drar på klimaarrangement.

 

Geir Ramnefjell

Hva jobber du med?

Jeg er Head of Governmental Affairs i havvindselskapet Deep Wind Offshore.

Hvilket klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Hvordan få til en lønnsom klimaomstilling, slik at vi får tatt vare på velferdssamfunnet og lagt til rette for et godt og meningsfylt liv. Jeg tror økonomisk stabilitet er nøkkelen for å få med seg mange nok på endringene. Vi må få med oss de som ikke nødvendigvis motiveres av å bekjempe klimaendringer eller tap av natur i seg selv, men er mer opptatt av å ta vare på et godt samfunn med gode utviklingsmuligheter.  

Hva ser du frem til med å jobbe med programmet?

Jeg gleder meg til å kaste meg over klimaspørsmålet fra alle mulige vinkler og med alle mulige tilnærminger. Denne festivalen har på kort tid etablert seg som en både bunnsolid, men også kreativ og morsom samlingsplass. Det skal vi følge opp til neste år, og i redaksjonen er vi straks i gang!

 

Foto: Andreas Opsvik, Bjerknessenteret

Gudrun Sylte

Hva jobber du med?

Eg er kommunikasjonsleiar ved Bjerknessenteret for klimaforskning, og jobbar med i det daglege spesifikt med naturvitskapleg klimaforskning.

Hvilket klimaspørsmål opptar deg for tiden?

Eit klimaspørsmål som opptar meg for tida, er utfordringa med ei langvarig krise. Klimaspørsmålet har lang tidshorisont, samtidig som handlingar og endringar i samfunnet må skje no. Korleis me skal klare å halde oppe bevisstheten i samfunnet, like etter ein pandemi, når det samtidig er energikrise og krig, er ei utfordring.

Hva ser du frem til med å jobbe med programmet?

Eg gledar meg til å jobbe saman med dyktige folk i redaksjonen for neste festival, med ambisjon om å lage ein knall festival som blir interessant både for vanlege folk og for klimabransjefolk.

 

Anne Karin Sæther

Hva jobber du med?

Jeg jobber for å øke tempoet i den grønne omstillingen, som senior manager i klimabyrået Footprint, en del av Sopra Steria.

Hvilket klimaspørsmål opptar deg for tiden?

AI kommer til å bety enormt mye for samfunnet, både på godt og på vondt, og vi kan foreløpig bare ane hva det vil bety for klimaet og naturen på sikt.

Hva ser du frem til med å jobbe med programmet?

Jeg gleder meg til å finne nye innganger til klimasaken, og jobbe med programposter som kan nå flere enn de som allerede er fan av festivalen.

 

Klimafestivalen Varmere Våtere Villere er redaktørstyrt og ikke-kommersiell, og det legges ned et stort redaksjonelt arbeid i forkant av hver festival. Redaksjonen for Varmere Våtere Villere 2024 kommer til å møtes jevnlig frem mot neste års festival for å sette sammen et program som er spennende, engasjerende, lærerikt og aktuelt for allmennheten.

«Programmet er jo selve kjernen i festivalen, og jeg er veldig stolt av den flotte redaksjonen vi nå har satt ned for å styrke dette arbeidet videre,» sier festivalsjef og ansvarlig redaktør Vilde Blomhoff Pedersen. «Redaksjonen har til sammen både bred og dyp innsikt i viktige klimaspørsmål, et bredt kontaktnettverk og en kreativ tilnærming til hvordan vi skal programmere festivalen.»

Vi er godt i gang med å tegne opp de store linjene for den kommende festivalen, og vi i redaksjonen gleder oss til å sette i gang arbeidet!

Har du innspill til programmet i mellomtiden? Ikke nøl med å tipse oss på kontakt@varmerevaterevillere.no.

Previous
Previous

Nytt styre i Varmere Våtere Villere

Next
Next

Hva synes du om Varmere Våtere Villere 2023?