Nytt styre i Varmere Våtere Villere

Klimafestivalen Varmere Våtere Villere har fått nytt styre. I tillegg til at flere medlemmer fra forrige styreperiode har blitt gjenvalgt, har også to nye styremedlemmer med god kjennskap til klimafeltet blitt valgt inn.

Varmere Våtere Villere har siden oppstart i 2021 hatt et sterkt og godt styre i ryggen. Dette har vært viktig for at vi kunne gjennomføre to strålende festivaler med stor rekkevidde og god nedslagskraft. Vi går nå inn i en ny styreperiode, og i den forbindelse er det er veldig kjekt å kunne ønske to nye styremedlemmer velkommen. Sigrun Aasland kommer inn som nytt fast styremedlem. Hun erstatter Lars-Henrik Paarup Michelsen, som har takket for seg etter to gode år i styret, og som nå er del av den nyopprettete redaksjonen som skal jobbe med programmet til Varmere Våtere Villere 2024. I tillegg kommer Kikki Kleiven inn i styret som fast møtende varamedlem. Velkommen til begge to!

Det første møtet til det nye styret ble avholdt i april, og det er tydelig at det er mye kunnskap, engasjement og tyngde i denne gjengen. Styret til Varmere Våtere Villere består av:

Leder:

Jens Ulltveit-Moe er eier og styreleder i selskapet Umoe, som produserer fornybar energi i Brasil og hydrogen i Norge og Kina. Han er også aktiv i sentralstyret til MDG, er styreleder i CICERO, og var inntil nylig også styreleder i Skift – Næringslivets klimaledere. Klimasaken han er ekstra opptatt av er at utslipp av metangass står for en stor del av den globale oppvarmingen, men at dette ikke blir kommunisert nok. Jens hadde den opprinnelige ideen til Klimafestivalen og fikk ballen til å rulle i 2021, og vi er svært stolte av at han spiller en aktiv rolle i festivalen som styreleder.

Styremedlemmer:

Sigrun Aasland er leder i miljøstiftelsen ZERO. Sigrun opptatt av at vi må snakke mer om og få fortgang i løsningene på klimakrisen. Hun poengterer at løsningene ligger klare, og at da må alle, både små og store virksomheter, idrettslag, organisasjoner og nabolag være med.

Anders Bjartnes er redaktør for Norsk klimastiftelses nettavis Energi og Klima og for publikasjonene Klimastiftelsen gir ut. For Anders det viktig at vi forstår at omstillingen vi skal igjennom på vei mot nullutslipp vil skje i en verden der klimaendringene stadig biter hardere. Vi må derfor tilpasse oss en ny og mindre forutsigbar virkelighet, samtidig som vi kutter utslipp og tar vare på naturen.

Tore Furevik er direktør for Stiftelsen Nansen Senter for Miljø og Fjernmåling (Nansensenteret). Klimasaken som opptar Tore mest for tiden er den raske oppvarmingen som vil skje de neste årene når kald La Niña-fase vil bli erstattet av en varm El Niño-fase, og hvordan dette vil slå ut som hetebølger og tørke rundt om på jorden.

Guri Heftye er festivalsjef for Nordiske Mediedager som arrangeres årlig i Bergen. Guri trekker frem at det ofte er snakk om invaderende arter i naturen som ikke hører hjemme og som fortrenger andre mer sårbare arter, men at den mest invaderende arten mest sannsynlig er menneskearten. Hun beskriver ødeleggelsen av uberørt natur og utbyggingen av svære hyttelandsbyer i det norske høyfjell som nitrist.

Kikki Flesche Kleiven er direktør ved Bjerknessenteret for Klimaforskning. Der leder hun 270 klimaforskere fra 43 land på det som er et av de største naturfaglige klimaforskningssentrene i Europa. Hun skriver også for tiden lærebok og populærvitenskapelig bok om klima, og i tillegg til forskningsartikler om fortidsklima. Den klimasaken hun er ekstra opptatt av er marine hetebølger.

Torbjørn Torsvik er CEO i Eidfjord Resort, hvor han startet sitt arbeid i januar 2022 etter ti år som direktør i PwC. Før dette var han viseadministrerende direktør i Bergen Næringsråd. Den klimasaken som opptar Torbjørn mest om dagen er hvordan vi kan skape et så bærekraftig og klimanøytralt reiseliv som mulig, ettersom dette er en næring Norge, og spesielt distriktene, er svært avhengig av. Han har stor tro på at teknologi og andre smarte løsninger vil bidra til å løse de utfordringene denne næringen har i dag.

Previous
Previous

Billettsalget for Varmere Våtere Villere 2024 er i gang!

Next
Next

Varmere Våtere Villere oppretter egen redaksjon