Back to All Events

Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming

Blekkulfs mantra «Bruk hodet - vi har bare en klode» er så enkelt - men likevel så vanskelig. For hva om hodet vårt er en del av problemet? Psykologiske barrierer bidrar til at det er for lang avstand mellom hva vi vet og hva vi gjør, og rasjonelle, harde fakta er ikke nok til å skape varig engasjement og endring. Er menneskene som art ute av stand til å tenke og handle langsiktig i hverdagen? Og hvorfor oppfatter vi ikke klimakrisen som en krise her og nå?

I denne sesjonen vil Per Espen Stoknes belyse disse spørsmålene fra sitt ståsted - i krysningspunktet mellom psykologi, økonomi og bærekraft. Han vil også tematisere at selv om det ikke er de konkrete, individuelle handlingene som løser klimaproblemet, er det helt avgjørende for å skaper støtte nedenfra og opp for de strukturelle endringene som er nødvendige for samfunnsendringene vi må igjennom.

Per Espen Stoknes er psykolog og samfunnsøkonom og leder BIs Senter for Bærekraft og Energi. Han er også utpekt av EU Commission som medlem av Europa Horizon Mission Board for Climate and Societal Transformation to 2030.

Medvirkende:
Per Espen Stoknes
, psykolog, samfunnsøkonom og førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI

Samtaleleder: Vilde Blomhoff Pedersen, festivalsjef og redaktør i Klimafestivalen Varmere Våtere Villere


Inngang: Enkeltbillett, dagspass eller festivalpass

Denne programposten inngår i temaserien Klimaforskning til folket, og er støttet av:

 
Previous
Previous
15 March

Den hellige kua

Next
Next
15 March

Ikke bare matprat