Velkommen til våre nye styremedlemmer

I april ble det avholdt styrevalg i Foreningen Varmere Våtere Villere, og det er med glede vi kan ønske velkommen til to nye styremedlemmer: Kårstein Måseide og Elise Sæle Dahle.

Elise Sæle Dahle jobber med å bygge nye sirkulære verdikjeder på tvers av landbruk, havbruk og fiskeri som prosjektutvikler i «land møter hav». Som styremedlem ønsker hun å videreutvikle Varmere Våtere Villere som en møteplass der samtaler kan foregå slik at nye løsninger kan oppstå. Et tema Elise er spesielt interessert i er hvordan vi kan bygge fremtidens næringsliv som opererer innenfor naturens tålegrenser.

Kårstein Måseid er leder i en av de tre forskningsavdelingene i CICERO Senter for klimaforskning, der han også sitter i ledergruppen. I styret vil Kårstein kunne bidra med å styrke koblingen festivalen har til forskning og forskningsmiljø. Håpet hans for Varmere Våtere Villere er at det skal være en god møteplass der ulike typer aktører kan komme sammen – forskere, offentlige aktører, næringsliv, studenter, sivilsamfunnsorganisasjoner og «vanlige folk», og at festivalen kan opplyse og engasjere oss. Kårstein peker på at omstilling for å kunne kutte utslipp raskt, klimatilpasning i møte med ekstremvær i Norge og andre deler av verden, og sammenhengen mellom klima- og naturkrisene er nøkkelspørsmål for festivalen.

De tar over etter Sigrun Aasland (Tidligere Miljøstiftelsen ZERO, nå Statssekretær i Klima- og miljødepartementet) og Anders Bjartnes (Ansvarlig redaktør, Energi & Klima), som går ut at styret. Vi ønsker å takke de begge for all innsats og kunnskap de bidrog med inn i styret.

Øvrige styremedlemmer er Jens Ulltveit-Moe (UMOE), Guri Heftye (Nordiske Mediedager), Tore Furevik (Nansensenteret), Kikki Kleiven (Bjerknessenteret for klimaforskning ved UiB) & Torbjørn Torsvik (Eidfjord Resort).

Previous
Previous

Varmere Våtere Villere er “Grønn Festival” i 2024

Next
Next

Sabima er årets gavemottaker